Cycling

cycling-boek-vrouw-en-fietsWielrennen? Ik? No way dat je mij op een fiets krijgt waar mijn voeten vast zitten aan de pedalen! Maar ja, Harmen heeft een fiets. Een hele mooie. Van carbon. Met Ultegra groepen. Groepen? Ik weet nog dat ik de verkoper bij van Herwerden Way to Bike glazig aankeek. En zo’n broekje met een zeem? Daar draag je niks onder? Gelukkig is daar het boek Vrouw & Fiets. Hulp door humor, altijd goed.

In de zomer van 2015 fiets ik op de heetste dag van het jaar - 36 graden - voor het eerst de Salève op, de berg achter ons huis bij Genève. Stijgingspercentages van 11 à 12 procent, wie had dat gedacht? “Kan niet bestaat niet” is mijn mantra om boven te komen. Eens kijken wat er tijdens deze reis nog meer in het vat zit! Met als ultieme doel de Maratona dles Dolomiti fietsen, hetzij ingeloot, hetzij op eigen houtje de route volgen wanneer het ons uitkomt.

cycling-saleve-mtblanc-p1060959-2048px

Our Latest Rides

Follow or Join us!

Gelezen: het boek “Draag nooit een gele trui”

Leuk, een boekje voor en door een recreatiewielrenner! Goede recensie in het NRC, humoristisch schijnt, leuk cadeautje voor Harmen. Titel: “Draag nooit een gele trui”. Ondertitel: “en andere wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist”. Schrijver Alex van der Hulst beschrijft hierin de verschillende types amateurwielrenners, hun kenmerken (rijdt op een …, valt te vergelijken met …, draagt …, opvallende zaken …) en de ongeschreven regels die blijkbaar leven in deze groep sporters. Ik kende ze 9 van de 10 keer niet, maar ja, ik fiets ook nog niet zo lang en ik ben een vrouwelijke fietser, sowieso een vreemde eend in deze volkssport, en blijkbaar ook niet de doelgroep van dit boek, getuige het laatste hoofdstuk (zie verder). Daarnaast bevat het interviews met (oud-)profrenners en hun mening over de wielertoerist.

Read more

6c+ travels : Het breekpunt en de aanloop naar versie 2.0

breekpunt-inbraak-uitsnede-P1060790Aan ons uitstapje naar de warme zonnige klimgebieden rond Toulon moet een keer een einde komen. Het weer wordt slechter en we hebben gereserveerd bij de camping van Villanova de Prades, in Tarragona, Noord Spanje, voor de Kerstdagen tot en met Oud en Nieuw. Ons plan is om op de reis daar naartoe wat cultuur te proeven in Figueres (het Dali Museum) en Barcelona. Helaas zullen we die stad nooit bereiken…

Read more

Col du Tourmalet (2115m) – het dak van de Tour

fietsen-aspin-intro-img_0206We reizen door de Franse Pyreneeën en haasten ons niet. Het is warm voor de tijd van het jaar, de Indian Summer is in volle gang en de valleien vormen een rijke schakering aan prachtige kleuren.

Vanuit het rustieke stadje Arreau begint de route naar een “col historique du Tour de France”, de Col d’Aspin op 1490m. We parkeren onze bus in het centrum, kleden ons om, lunchen nog even aan het riviertje dat door de stad stroomt en genieten van de idyllische omgeving. We zijn er klaar voor.

Read more

Fietsen in Berdorf

fietsen berdorf nationale-fietspaden-luxemburgBerdorf ligt in een gebied dat ze “la petite Suisse Luxembourgeoise” noemen. Het is even de vraag waar dat Zwitserland naar verwijst. De bergen die er niet zijn? Of de aangeharkte huizen en luxe auto’s? Goed geregeld is het ook; het asfalt is smetteloos en er zijn echte fietspaden en fietsroutes aangelegd, een walhalla voor fietsers. Met een gratis fietskaartje van de camping kom je een heel eind als je de buurt wilt verkennen.

Read more