Restaurant Zinc in Rotterdam

restaurant zinc rotterdam logoSoms kom je bij toeval op een hele leuke eetplek terecht. Zo eentje waarvan je denkt “Waarom heeft niemand me ooit hierover verteld?” Dat is Restaurant Zinc in Rotterdam. We hebben samen met een vriend afgesproken, na het bezoeken van de fototentoonstelling van Frans Lanting in het Nederlands Fotomuseum. Een aanrader trouwens! Zo bijzonder hoe hij in de huid van dieren weet te kruipen, zó dichtbij kan komen en van elk beeld bijna een grafisch kunstwerk maakt.

Maar goed, we zouden het over eten hebben. Aan de centrum-kant van de Erasmusbrug zit Veerhaven. Hier ligt ook de grens van de bombardementen in de tweede wereldoorlog. Klassieke gebouwen met mooi uitzicht op de nieuwe architectuur van Rotterdam-Zuid. Terwijl we de tijd overbruggen tot onze tafelgenoot er is, kijken we alvast rond voor een leuk tentje. Het gaat van eetcafé op de hoek tot mediterraans aan het water tot luxe op Michelin-niveau. Andere keer misschien…

Erestaurant-zinc-rotterdam-groentesn dan lopen we langs een restaurant met groene luifel, waar verse groenten in kisten buiten staan uitgestald. Het personeel zit in de zon te genieten totdat de avond start. We zoeken een menu. Dat bestaat niet, blijkt, want wisselt dagelijks. Vol vuur wordt verteld wat er gepland is voor vanavond. Per gang drie mogelijkheden, ook vegetarisch, genoeg om te kiezen dus. Het enthousiasme waarmee ze het brengen, werkt aanstekelijk. Plus het terras in de avondzon… Dit wordt ‘m!

restaurant-zinc-rotterdamEen schot in de roos. Het wordt een heerlijke avond. Alle gerechten zijn verrassend zonder te bijzonder of gezocht te zijn. Het vlees is goed klaargemaakt. De wijn past wonderwel. We houden het als laatste gasten uit op het terras tot het einde. Bijzonder is namelijk dat ze evenveel tafels binnen als buiten hebben, die ze niet dubbel bezetten. Dus je kunt op elk moment kiezen of je naar binnen wilt verkassen. Hoe slim is dat?! Binnen is het zo mogelijk nog gezelliger dan buiten. Bewaren we voor een volgende keer!

P.S. Neem als tussenstop een koffie bij de Citroën HY bus van “HY schenkt koffie”. Staat op het Willemsplein bij de Erasmusbrug.

Leave a comment