Camper met voortent: de ultieme test case

deurmat-zonder-voortent-p1080308-2048px-uitsnedeKort gezegd: de camper rijdt als een zonnetje. Wat wil je ook, met de krachtigste motor? Ik hou wel van een beetje pit. Maar zal dit gevaarte mijn nieuwe tweede liefde worden? Kan hij het gat van het verlies van mijn rode Audi A3 – snif – dichten?

We gaan een week naar Berdorf in Luxemburg om het ding uit te testen. Eigenlijk zie ik er als een berg tegenop. Sta je daar, onder de ogen van je mede campingbewoners, die allemaal heeeeel ervaren zijn, te klungelen met je spiksplinternieuwe bus. Uiteindelijk valt dat natuurlijk reuze mee en worden mijn doemscenario’s geen werkelijkheid. We genieten van het slapen bovenin het dak. Prachtig uitzicht ‘s ochtends als de zon opkomt over de glooiende velden.

Conclusie: met de camper is niets mis. Maar waarom zijn we ooit begonnen aan een voortent? Ik weet niet wie de reviews van die dingen schrijft, maar “makkelijk binnen 15 minuten op te zetten”??? Het kost ons de eerste keer zeker anderhalf uur en bijna onze relatie. En dan ook nog zo’n fotootje in de gebruiksaanwijzing van een man die met één hand de tent overeind trekt aan de scheerlijnen. No way dat dat kan met 10+ kilo aan tentstokken en tentdoek! Uiteindelijk is het berehandig, daar niet van, maar je voelt je toch een beetje een caravanbewoner. Als ie eenmaal staat…

voortent-dwt-rodeo3-opzetten

 

Leave a comment