Camping

Dit keer geen rugzak en trekken van hostel naar hostel, maar een heuse kampeerbus! Ons eigen huis op wielen, dat we willen houden na onze reis. Het einde van kamperen met een tent. Echt vernieuwend is het niet, ik geef het toe.

Ik ga op reis en neem mee… mezelf en veel te veel zooi

te-veel-zooi-uitsnede-IMG_0478Het is onze eerste reis met een camper en dat is even wennen: geen rugzak of achterbak die een beperkende factor vormt voor wat je mee kunt nemen, maar een hele kampeerbus aan ruimte. Die zullen we dan gebruiken ook! Dat blijkt een misvatting en het begin van een twee maanden durende frustratie.

Read more

6c+ travels : Het breekpunt en de aanloop naar versie 2.0

breekpunt-inbraak-uitsnede-P1060790Aan ons uitstapje naar de warme zonnige klimgebieden rond Toulon moet een keer een einde komen. Het weer wordt slechter en we hebben gereserveerd bij de camping van Villanova de Prades, in Tarragona, Noord Spanje, voor de Kerstdagen tot en met Oud en Nieuw. Ons plan is om op de reis daar naartoe wat cultuur te proeven in Figueres (het Dali Museum) en Barcelona. Helaas zullen we die stad nooit bereiken…

Read more

Bestickering van een camper, don’t try this at home!

bestickering-camper-blog-intro-p1050539-uitsnedeBij de aanschaf van onze camper hebben we de kleur niet voor het uitzoeken. Het wordt een witte. Aan de ene kant saai – metallic lak ziet er zo sjiek uit, zeker bij een spliksplinternieuwe T6 – aan de andere kant zien we daarin een mooie kans om de bus te personaliseren en een print aan te brengen.

Read more

Camper met voortent: de ultieme test case

deurmat-zonder-voortent-p1080308-2048px-uitsnedeKort gezegd: de camper rijdt als een zonnetje. Wat wil je ook, met de krachtigste motor? Ik hou wel van een beetje pit. Maar zal dit gevaarte mijn nieuwe tweede liefde worden? Kan hij het gat van het verlies van mijn rode Audi A3 – snif – dichten?

Read more

Kampeerbus kopen

vw-california-t6-ocean kampeerbus kopenTwee maanden na onze remigratie zijn we mentaal zo ver: we gaan ons verdiepen in campers en kampeerbussen. In Arco, op de camping, hebben we vergelijkend warenonderzoek gedaan. Waar je tien jaar geleden uniek was met een camper, voel je je nu een loser als je de haringen van je tent de grond in slaat. De ideale plek dus om onze ogen eens goed de kost te geven.

Read more